Hastanemiz diyetisyeni "Ebru DEHMAN" TRSM danışanlarına beslenme eğitimi verdi.
Günümüzde sıklıkla görülen şişmanlık ve şişmanlığa bağlı kronik hastalıklar ile vitamin ve mineral yetersizliklerinin önlenmesi hem birey hem de toplum için önem taşımaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme yaşamın sürdürülmesi, büyüme ve gelişme, üretkenlik, sağlık ve iyi hal için tüm yaşam sürecinde bireyin gereksinimi olan enerji ve besin ögelerinin yeterli miktarlarda alınması durumudur. Sağlıklı yaşam biçimi yaklaşımının bireylerde ve toplumda farkındalığının arttırılması, kolay anlaşılır olması amacıyla “Besin Gruplarına göre Tabak Modeli” geliştirilmiştir. Sağlıklı yemek tabağında; 5 besin grubu yer almaktadır. Besin grupları, besinlerin içerdikleri enerji ve besin ögelerine göre oluşturulmuştur. Tabakta saatin işleyiş yönünde sırasıyla;
1)Süt ve ürünleri (yoğurt, ayran, kefir, peynir) grubu,
2)Et ve ürünleri, tavuk, balık, yumurta ve kuru baklagiller (mercimek, kuru fasulye, nohut) ile yağlı tohumlar (ceviz, fındık, badem) grubu,
3)Taze meyveler grubu,
4)Taze sebzeler grubu,
5)Ekmek ve tahıllar (bulgur, pirinç, makarna) grubu görülmektedir.
Hedef her öğünde tabakta yer alan her besin grubundan bir besinin seçilerek tüketilmesidir. Tabağın yanında yer aldığı üzere günlük beslenmede önerilen su tüketiminin sağlanması, günlük beslenmede zeytinyağının yer alması, aktif yaşamın desteklenmesi sağlıklı yaşam biçiminin tamamlayıcısı olarak önem taşımaktadır.