1-7 Ekim Emzirme Haftası Kutlandı
13 Ekim 2022

1-7 Ekim Emzirme Haftası, ANNE VE BEBEK DOSTU unvanına sahip Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kaymakamlık binası önünde "EMZİRMEYE DESTEK İÇİN EL ELE" sloganı ile bu yılın tema rengi olan gold ve taba renkleri ile süslenmiş stantlar kuruldu, anne sütünün önemini vurgulayan broşürler ve hediyeler dağıtılarak anne ve anne adaylarına ilk 6 ay bebeğin anne sütü ile doğru şekilde beslenmesinin önemi vurgulandı.

Toplumun anne sütü konusunda bilinçlenmesi, farkındalık oluşması adına hastane gebe okulunda düzenlenen eğitimde, Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr.Selin UZUN  KARAÜZÜM, gebe okulu sorumlu ebesi Ömür NALBANT, doğum salonu sorumlu ebesi Zeliha KÖSE ve emzirme laktasyon hemşiresi Mehtap ÖZEL tarafından anne adaylarına emzirmenin anne bebek ilişkisindeki önemi, bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri anlatılarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Hastane idaresi tarafından stantlar ziyaret edilerek etkinlikler tamamlandı.

Sağlıklı nesiller, Sağlıklı Gelecek için ANNE SÜTÜ

• ehafta kapak.jpeg