10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü
11 Ekim 2022

10 Ekim günü her yıl Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından belirlenen tema çerçevesinde “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kutlanmaktadır.
2022 yılının teması ise “Ruh Sağlığını ve Ruhsal İyilik Halini Küresel Bir Öncelik Haline Getirelim” olarak belirlenmiştir.
Hastane olarak her bireyin psikolojik sağlığının korunması, desteklenmesi ve iyileştirilmesi; ruhsal hastalığı olan kişilerin tedavisi ve toplum içinde yaşama hakkını engelleyen damgalama ve ayrımcılıkla mücadele edilmesi, psikolojik iyilik halinin desteklenmesini vurgulamak, Dünya Ruh Sağlığı gününde farkındalık yaratmak adına  Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren ATSO Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanları ile gölet mevkiinde yürüyüş etkinliği gerçekleştirilmiştir .
Düzenlenen etkinliğimize hastane idari yöneticileri ile TRSM ve hastane çalışanları yanında Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Akhisar İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çalışanları da katılım göstererek destek olmuşlardır.

RUH ve BEDEN SAĞLIĞI BİR BÜTÜNDÜR. Daha kaliteli bir yaşam için ruh sağlığınızı koruyunuz.

• ruhs1.jpeg
  • ruhs2.jpeg