Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır...

Sağlık Bakanlığımızın son yıllarda üzerinde önemle durduğu konular, koruyucu hekimlik ve özellikle kanser vakalarında tanının erken konabilmesidir.

Ekim ayının tüm dünyada “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olması sebebiyle, Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerden biri de Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde başhekim Op.Dr.Erol KARACA’nın ev sahipliğinde Manisa İl Sağlık Müdürü Dr.Necip YEMENİCİ, Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr.Selin KÖKSAL ve hastane personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden olan meme kanserinde ERKEN TEŞHİS’in önemine dikkat çekmek amacıyla hastane poliklinik binası girişi bu hastalığın simgesi olan pembe kurdele amblemi  bcan.pngşeklinde boyandı.

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr.Necip YEMENİCİ konuşmasında, tüm kadınların erken teşhis için öncelikle her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca yıllık hekim muayenesi ve gerektiğinde de hekim önerisiyle mamografi ve meme ultrasonu tetkiklerinin yaptırılması ile meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, bu sebeplerle de 40 yaş ve üstü bayanların tarama amaçlı aile hekimlerine muhakkak başvurmaları gerektiğini belirtti.

• memek02.jpg
  • memek03.jpg