Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Deprem Çocuklarını Unutmuyor
13 Mart 2023

6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası yaralar sarılmaya devam ediliyor. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sinem Albayrak yaptığı açıklamasında biz hastane olarak sağlık hizmetleri konusunda bize başvuran depremzede vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz. Ancak bu felakette unutulmaması gereken çok önemli bir konu var. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız. Çocuk hastalarımızın deprem nedeniyle yaşadığı travmalardan profesyonel destek ile kurtulması çok önemli.    Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan çocuk gelişimi uzmanlarımız bu konuda yardıma hazırlar dedi.

Hastanemiz Çocuk Gelişim Uzmanları Mehtap Aksu Dikmenli ve Zübeyde Nur Yaşar Özyaka yaptıkları ortak açıklamada;
Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen gruplardan biri de 0-18 yaş arasındaki bireylerdir. Yaşanılan felaketten etkilenip ilçemize gelen ve felaketi birinci elden yaşamadan televizyon ve sosyal medya aracılığıyla etkilenen çocuklarımız için hastanemiz çocuk gelişim biriminde çalışan, iki farklı çocuk gelişim uzmanımız bulunmaktadır.
 Bu süreçte deprem olacak korkusu, yalnızlıktan ve karanlıktan korkma, anne babayla yatmak isteme, yüksek seslere karşı hassasiyet, alt ıslatma, kekeleme vb. davranışlar ortaya çıkabilmektedir. Ailelere bu süreçte ortaya çıkan davranışlarla baş etme yöntemleri anlatılmakta, çocuklarda oluşan deprem korkusu ve gelişen kaygılarla ilgili destek verilmektedir.
Bu görüşmeler dışında çocuk gelişim birimimizde 0-18 yaş arasındaki normal gelişim gösteren ve özel gereksinimi olan çocukların zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal gelişim alanlarını destekleyici programlar geliştirip, bu çocukların gelişim takibi, değerlendirmesi ve ailelerine danışmanlık da yapılmaktadır.  Çocuk gelişim birimimizden destek alınabilecek diğer durumlar:

Sağlıklı çocuklarda gelişim takibi ve ana baba bilgilendirmesi
Prematüre çocuklarda gelişim takibi
Teknoloji ve televizyon bağımlılığı
Davranış problemleri ( tırnak yeme, parmak emme, saldırganlık, öfke problemleri vs.)
Beslenme ve uyku problemleri
Tuvalet alışkanlığı süreci ve gece alt ıslatma, kaka kaçırma
Gecikmiş konuşma-kekemelik
Okul uyum sorunları
Akran zorbalığı
Çocuğun ilkokul sürecine hazır bulunuşluğunun değerlendirilmesi
Öğrenme güçlüğü, okuma yazma problemi, dikkat eksikliği
2 yaş sendromu
Kardeş kıskançlığı
Sınav kaygısı
Çocukluk dönemi korkuları
Boşanma ve vefat durumunda danışmanlık
Gelişim ve zeka testleri

Birimimize başvurabilmek için, hafta içi mesai saatlerinde, hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarından yönlendirmenizi istemeniz gerekmektedir.