Sevgi Emek, Bebek Emmek İster

Güncelleme Tarihi: 03/10/2019

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde “1-7 Ekim Emzirme Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda “ Sevgi emek , bebek emmek ister “ sloganıyla yeni doğum yapmış annelere ve halen anne adayı olan gebelere Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda COŞKUN tarafından anne sütü ve emzirmenin önemini anlatan eğitim verildi.

Ayrıca hastanede Gebe Okuluyla aynı katta yer alan, doğru emzirme tekniklerinin öğretileceği, sağlıklı çocuklar yetiştirmede anne sütünün önemi ve emzirmeye teşvik ile konu hakkında çeşitli bilgilendirmelerin de yapılacağı LAKTASYON (Emzirme) DANIŞMA BİRİMİ hizmete açıldı.

Hastane Başhekimi Op.Dr.Erol KARACA açılışta “ Anne ve Bebek Dostu olan hastanemizde

Laktasyon yani Emzirme Danışma  Birimini hizmete açarak bir ilki daha gerçekleştirdik. Hedefimiz, doğum anı itibariyle anne ve bebek arasında başlayan ten tene temasın emzirmeyle pekiştirilmesi ve anne sütünün bebeklerin gelişimindeki önemini anne ve anne adaylarımıza anlatabilmektir “ dedi