Sağlığın İçin Bir Adım At...

SAĞLIĞIN İÇİN BİR ADIM AT

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nün obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında; toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla başlattığı “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 09.10.2018 tarihinde Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesince, başhekim Op.Dr.Erol KARACA önderliğinde, hastane sağlık çalışanları ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının katıldığı farkındalık yaratma adına hastaneden baslayıp Akhisar İlçe Stadyumunda sona eren bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında hastane içinde sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi konularında diyabet hastalarına eğitim de verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması " sonuçlarına göre toplumumuzun %71.9’unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık (aerobik) aktivitesidir. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta tempoda fiziksel aktivite yapılması önerilmektedir.

"Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır.”

• trsmyuru01.jpg
  • trsmyuru03.jpg